Att båtintresset blivit något av en folklig rörelse är svårt att missa. I takt med att intresset ökar uppkommer det allt fler båtmässor. Exempelvis startade Allt på sjön 2011. Förutom det generella intresset för båtar får allt fler även en mer exklusiv smak. När det gäller båtar betyder det att det inte är några små summor som det rör sig om. För dig som planerar eller drömmer om att köpa en båt kan det vara bra att se över dina besparingar och vilken sorts sparkonto du har, så att du kan köpa båten så snart som möjligt.

Spara till båtköpet där pengarna växer

För att kunna finansiera båten så snart som möjligt krävs det att du placerar pengarna smart. För att snabbare kunna spara ihop till en båt bör du placera ditt sparande där pengarna växer med ränta. Dock vill du inte ta för stor risk så du förlorar pengar av ditt sparande. Idag finns det såklart otaliga sätt att placera sin besparingar, exempelvis:

  • Aktier. Att köpa aktier ger en potentiell hög avkastning men kommer även med en hög risk. För den som är insatt i aktier kan det med andra ord vara en bra sparform, för andra kan det dock vara alltför riskfyllt.
  • Fonder. Fonder varierar i risktagande men de allra flesta är något säkrare än aktier. De har en förhållandevis hög avkastning men desto säkrare fonden är desto mindre avkastning har den generellt.
  • Sparkonton. Att spara på ett konto kanske är den vanligaste och säkraste sparformen. Beroende på var du sparar kan du bland annat få insättningsgaranti som skyddar dina pengar om banken skulle gå i konkurs.

För de allra flesta kan ett sparkonto lämpa sig för denna typ av besparingar. Detta eftersom att det kräver lite förkunskaper och är förhållandevis säkert om du väljer en bank med insättningsgaranti.

Sparkontons ränta kan variera enormt

För många är det uppenbart att olika aktier och fonder skiljer sig åt i avkastning. Men även sparkonton kan skilja sig åt i hur mycket ränta som erbjuds. För dig som idag inte har ett sparande eller som funderar på att byta kan det därför vara klokt att jämföra sparkonton. Via Sparkonton.se ser du lätt vilka sparkonton som lämpar sig bäst för dig och vilken ränta de erbjuder. Genom att välja rätt sparkonto kan du få din båt både snabbare och enklare!