Allt för sjön

Allt för Sjön är Sveriges största båtmässa och hålls årligen i mässhallarna på Stockholmsmässan. Hit kommer besökare från hela Sverige för att se på nyheter inom branschen, lyssna på föreläsningar och inte minst träffa andra som har samma intresse. Fokus ligger främst på båt och båtlivet men här finns även allt från bryggor och flytkläder till fiskeutrustning. Här finns alltså allt för sjön.

När?

Mässan brukar hållas regelbunden en gång per år och då i början av mars. Exempelvis genomfördes mässan mellan den 5-13 mars år 2016. Därmed börjar Allt för sjön med en helg och sträcker sig sedan över kommande helg. Sammanlagt alltså nio dagar vilket är ovanligt mycket för mässor i Sverige.

Men även om mässan har öppet ett flertal dagar så skiljer sig vissa programpunkter över dessa dagar. Under dagarna genomförs en rad föreläsningar, prova-på aktiviteter och debatter som enbart genomförs vissa enstaka dagar. Därmed är det en fördel att se på programmet i förväg för att planera in när mässan ska besökas.

allt-for-sjon

Var?

Allt för Sjön hålls på Stockholmsmässan som ligger i Älvsjö (Stockholm). Det är ett av Sveriges största och mest utnyttjade mässområden som årligen håller mässor för både företag och privatpersoner. Från Stockholms Central är det mycket lätt att ta sig ut till Älvsjö då det både går bussar och pendeltåg hit. Dessa stannar sedan på Älvsjö station vilket är precis bredvid Stockholmsmässan.

De som kommer via Arlanda väljer enklast pendeltåget som går till Älvsjö station. Kommer man med flyg via Bromma flygplats är det buss som ska väljas. Även den stannar på samma station. Oavsett om man kommer från norr eller söder ifrån med bil så följer man E4/E20 mot Älvsjö och skyltar mot Mässan/Älvsjö. Stockholmsmässan ligger på Mässvägen 1 i Älvsjö. Det är många som kallar Stockholmsmässan för Älvsjömässan, vilket var ett namn som växte fram när anläggningen byggdes upp. Om någon berättar vägen till Älvsjömässan är det alltså samma mässområde man syftar på.

Vad?

Allt för sjön är en båtmässa som ibland marknadsför sig med att vara ”Sveriges nyhetaste båtmässa”. Detta speglar även utbudet som besökarna kommer att möta samt mässans popularitet. Här presenteras nyheter, innovationer och nya produkter inom branschen. Många gånger visas produkter upp som inte tidigare varit på marknaden i Sverige.

Samtidigt är det en av Sveriges ”hetaste” mässor när det gäller båtar för privatpersoner. Lite av årets höjdpunkt för många med detta intresse. Allt för Sjön är uppdelad i åtta teman. Det är motorbåtar, tillbehör, segling – kajaker – och stand-up paddling, classic boat show, barnskoj, livet ombord, miljö och säkerhet. Helt enkelt Allt för sjön.

Du hittar mer information på Allt för sjöns hemsida.