En båtsemester handlar om att slippa vardagsstressen och att njuta av lugnet som sjön ger. Många är vi som längtar efter att få stänga av all elektronisk utrustning och bara puttra runt mellan öar och kobbar. Men vi är också få som klarar oss mer än någon dag utan att ha kontakt med civilisationen som trots allt finns kvar där på land. Det räcker dock med att ge sig ut en bit i skärgården för att mobiltäckningen ska bli bristfällig. För dig som behöver vara uppkopplad, för dig som använder internet för att navigera eller för dig som vill spendera kvällen framför en streamad film kan ett mobilt bredband vara lösningen på internet-problemen. Med ett mobilt bredband får du ofta bättre täckning samtidigt som du får tillgång till den frihet som en internetanslutning innebär.

Internetuppkoppling på semestern blir allt viktigare

internet-pa-batsemesternVisst kan man se internet som ett störningsmoment när semestern trots allt handlar om att slappna av och slippa vardagsstressen. Samtidigt har internet blivit mer och mer av en nödvändighet när det kommer till såväl underhållning som navigation. De allra flesta ser internet som ett grundläggande krav även på semestern. Ett billigt mobilt bredband ger friheten som internetanslutning innebär men ställer inga krav på dig att vara ständigt uppkopplad. Med ett mobilt bredband kan du enkelt använda navigeringsappar, söka information om den närmsta hamnen, bensinmacken eller restaurangen och hålla dig uppkopplad mot resten av världen.

Mobilt bredband finns i olika former och varianter

Det finns flera typer av mobila bredband som passar på en båtsemester. De tre vanligaste är:

  • Dongel – Med en dongel som du kopplar in i din dator så får du internetanslutning till datorn. Perfekt för dig som kanske behöver jobba någon timma om dagen eller vill använda datorn för att läsa nyheter eller kolla på film.
  • Router – Ett mobilt bredband (i form av en liten dosa/puck) som fungerar som bärbar router gör att hela familjen kan ansluta till samma nätverk och njuta av de fördelar som internetanslutning innebär.
  • SIM-kort – Ett SIM-kort med dataabonnemang ger dig och din surfplatta eller mobiltelefon internetanslutning. OBS: Ett SIM-kort med endast dataabonnemang ger dig endast internetanslutning och ingen möjlighet att ringa eller smsa.

Jämför mobilt bredband för att hitta rätt

Utbudet av mobilt bredband är stort och alternativen är många. De viktigaste faktorerna är pris, datamängd och täckning och här skiljer sig aktörerna på marknaden en hel del. Just täckning kan du enkelt jämföra på Täckningskollen.se. För att hitta det helhetsalternativ som passar dig, dina passagerare och din semester bäst så rekommenderar vi att du gör en jämförelse även mellan priser och datamängd.